Tuesday, April 14, 2009

aku wat Ph.D sebenarnye....

perghh wat degree cam wat PieHeshDee punye keje..sok dah nak kene anto..tu la lecturer dah pesan jgn wat keje last minit nanti hasil pun last minit...nak tau x ape aku kene wat....tengok ye...

PROJEK bagi BAA2931 (Building Supervision Part 2)

Projek di nilai secara individu. Satu projek satu nama SAHAJA. Projek merupakan case study kepada projek tertentu. Sila pastikan projek yang lengkap mengandungi

1. Site plan dan projek profile

2. Layout plan yang dilabel dgn jelas

3. Diagrammatic chart yang dilabel dengan jelas

4. Flow chart yang dilabel dengan jelas

5. Guideline, manual dan spesifikasi supervision works. (contoh JKR guideline for infrastructure works)

6. Gambar yang dilabel dengan jelas dan boleh dihubungkait dengan label yang dibuat di layout plan, diagrammaric chart dan flow chart

7. Calculation bagi mana yang berkenaan

8. Critical analysis

9. Pastikan lekatkan gambar anda di halaman depan mukasurat (cover page)

10. Sediakan power point presentation untuk projek anda. Anda tidak perlu present. Print out semua presentation slide (satu A4 ada 6 slide). Submit secara berasingan daripada projek. Pemeriksa perlu faham dengan mudah apabila melihat presentation tersebut.

11. Hantar dalam hard copy dan soft copy secara individu. Semua CD yang dihantar untuk softcopy adalah kerja individu bukannya group work

12. Print dan hantar report satu set (hardcopy) dan power point presentation 1 set (hard copy) dan satu cd (soft copy projek dan power point)

13. Segala lampiran mengenai spesifikasi dan peralatan serta manual

14. Semua drawing dikumpulkan dalam lampiran

15. Jika ada movie untuk kerja-kerja pemasangan lebih baik

Pastikan semua hantar projek seperti yang telah ditetapkan.

.......................................................................................................


banyak kan???sib bek dah siap 80%....lagi 20% tinggal nak cedok pictures2 je,pastu wat cover,lagi kene susun repot ni cantek2 baru aa nampak macam keje professional engineer...
now i want to finished up this whole things...yeahh!!!!


3 comments:

  1. besnya dah nak siap...
    aq br nak start bt...he3

    ReplyDelete
  2. jumapx~jom anto!!!
    niijiusan~anda berkerjaye...lain beb

    ReplyDelete